Ανάσα Ζωής

Φύση, η ανάσα της ζωής μας

«Είχε ψύχρα και σκαρφάλωνε στις πλαγιές για να μαζέψει σπαθόχορτο. Το στομάχι της την πέθαινε. Και φασκόμηλο για τη γειτόνισσα που ταλαιπωριόταν με το ζάχαρο. Τα μάζεψε γρήγορα καθώς και λίγη λεβάντα για τις αϋπνίες. Γύρισε στο σπίτι φορτωμένη μυρωδάτα βότανα, κόβοντας και ένα κλαδάκι βασιλικό από την ασβεστωμένη γλάστρα…». Είναι μια περιγραφή, από την καθημερινότητα γυναικών της ελληνικής υπαίθρου, που μου έστειλε η Κυριακή Βουκίδου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Ανάσα Ζωής. Η Κυριακή μεγάλωσε με παραστάσεις και ιστορίες για τα βότανα, την ιστορία τους και τις θεραπευτικές ιδιότητές τους και με περιγραφές συνταγών από βότανα που χρησίμευαν σαν καλλυντικά. Η γιαγιά Ευλαμπία, που πάντα έλεγε: «η φύση είναι η ανάσα της ζωής μας», ήταν αυτή που μετέδιδε στην Κυριακή την αγάπη της για τα βότανα. Το μικρό παιδί, όμως, μεγάλωσε και πριν δυο χρόνια αποφάσισε να κάνει πράξη την φράση της γιαγιάς της.

Στις 23/10/2008 με πολύ αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, δημιούργησε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον στο κατάστημά της, που ονόμασε «Ανάσα ζωής». Τα 70 τ.μ του καταστήματος φιλοξενούν φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, χυμούς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, μέλι, ξηρούς καρπούς, καφέ, μπαχαρικά, συμπληρώματα διατροφής, βασικά αιθέρια έλαια, καλλυντικά για άντρες, γυναίκες, παιδιά και φυσικά βότανα. Επίσης, εδώ μπορείτε να βρείτε και μεγάλη ποικιλία προϊόντων χωρίς γλουτένη. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπορούν οι πελάτες να προμηθευτούν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Παρόλο που το κατάστημα είναι μόλις δύο ετών, πρόσφατα επιλέχτηκε από μεγάλη εταιρία καλλυντικών ως ο κατάλληλος χώρος προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί διήμερη γιορτή με ενημέρωση για τα φυσικά καλλυντικά. Αυτό ήταν και η αφορμή για να δοθεί περισσότερη έμφαση στα καλλυντικά. Με την παρουσία έμπειρης αισθητικού μηνιαία, η Ανάσα Ζωής δίνει την ευκαιρία σε όλους να μάθουν τα απλά μυστικά της φύσης μέσα απ’ τα καλλυντικά και τα καλλυντικά μέσα από τα απλά μυστικά της φύσης. Η αισθητικός δίνει συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου και κάνει δωρεάν καθαρισμό προσώπου στις πελάτισσες του καταστήματος. Στο χώρο μπορεί κανείς να βρει σταντ προσφορών με έκπτωση 30% διάφορα προϊόντα ανάλογα με την εποχή.

Η αγάπη και η υποστήριξη της γειτονιάς των Αμπελοκήπων, την στηρίζει από την πρώτη μέρα λειτουργίας και, παρόλη την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, συνεχίζει ενεργητικά αυτήν την υποστήριξη της. Αυτό είναι κάτι που δίνει δύναμη στην Κυριακή Βουκίδου να συνεχίζει να δίνει «Ανάσα ζωής» στην περιοχή των Αμπελοκήπων, μέσα από τον μαγικό κόσμο των βοτάνων και την καθαρότητα των βιολογικών προϊόντων, κάτι που, όπως λέει, εύχεται να γίνεται για πολλά χρόνια ακόμα.