Αναγέννηση

Ένας μαγικός κόσμος αρωμάτων και γεύσεων

Κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς βότανα και μπαχαρικά, όχι μόνο γιατί αρωματίζουν και ενισχύουν τη γεύση των φαγητών μας, αλλά και γιατί με τα πολύτιμα συστατικά τους συμβάλλουν στην καλή λειτουργία και την υγεία του οργανισμού μας. Αυτή την ιδέα φαίνεται πως ενστερνίζονται εδώ και χρόνια ο Βασίλης Λούμης και η Λένα Καμπανίδου Λούμη, γι αυτό και αποφάσισαν να ανοίξουν πριν ένα χρόνο το βοτανάδικο-μπαχαράδικο Αναγέννηση στο κέντρο του Πειραιά.

Ο πολύ καλά διατηρημένος πλούτος της γης, τα βότανα και τα μπαχαρικά, ανοίγεται μπροστά μου το βροχερό απόγευμα που επισκέπτομαι το κατάστημα. Σε κάθε μπουκάλι και ένας ξεχωριστός κόσμος, που μαγικά ξεπηδά και ξυπνάει αισθήσεις, αναμνήσεις και φαντασία. Μπαχαρικά για μαγειρική και ζαχαροπλαστική, βότανα και αποξηραμένα αρωματικά φυτά, τσάγια και αφεψήματα, υπέροχα μείγματα βοτάνων και αντίστοιχα μπαχαρικών, αποθηκεύονται και προστατεύονται καλά από τη ζέστη, την υγρασία και τον ήλιο, για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους, σαν μικροί πολύτιμοι θησαυροί.

Στην Αναγέννηση, εκτός από βότανα και μπαχαρικά θα βρείτε, επίσης, και βιολογικά προϊόντα σε βασικά είδη (αλλά μπορείτε να ζητήσετε ότι χρειάζεστε και να το φέρουν), φυσικά γλυκαντικά, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, δημητριακά και πρωινά, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φυτικά καλλυντικά και σαπούνια, ακόμα και κεριά, αιθέρια έλαια και λάδια βάσης. Και όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές. Το κατάστημα συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα, ενώ η εξυπηρέτηση είναι άψογη, αφού βασίζεται στην ευγένεια, την προθυμία και κυρίως τη γνώση των δυο ιδιοκτητών πάνω στον μαγικό κόσμο των βοτάνων και των μπαχαρικών. Ο μικρότερος γιος τους, ο Νίκος, που βρισκόταν στο κατάστημα, είναι ένα παιδί που μεγάλωσε με αυτές τις γεύσεις και τις μυρωδιές, έχοντας «άποψη» παρά το νεαρόν της ηλικίας του.

Εκτός από όλα τα παραδοσιακά βότανα και μπαχαρικά, βρήκα στην Αναγέννηση και πιο σπάνια, όπως ταντούρι μασάλα, πάπρικα καπνιστή, πουλ πιπέρ, κιούμελ και λεμονοπίπερο. Επίσης, σπιρουλίνα σε σκόνη, ιπποφαές στη φυσική του μορφή, εχινάκεια και το «βότανο της νεότητας», όπως το αποκαλεί η Λένα, σεντέλα, που βοηθάει στα προβλήματα μνήμης, γκουαρανά, γιοχίμπα, που είναι κάτι σαν φυσικό βιάγκρα, αλόη, άλατα Ιμαλάϊων με 15 θρεπτικά συστατικά και πολλά άλλα. Το κατάστημα διαθέτει και ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα προϊόντα, ενώ εντός των επόμενων μηνών θα λειτουργήσει και e-shop, από όπου θα μπορεί να κανείς να κάνει και ηλεκτρονικά τις παραγγελίες του.