Ανακοινώνονται την Τετάρτη οι συμμετέχοντες στο Ecomobility 2011-12

Την αναγγελία της ένατης περιόδου της Εκστρατείας ECOMOBILITY, όρισε η επιτροπή Οργάνωσης για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το μεσημέρι (12.00), στην αίθουσα Golden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από το ECOCITY, με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων και η έναρξή της θα ανακοινωθεί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιστημονικών Ιδρυμάτων, των Φορέων, καθώς και Εκπαιδευτικών.

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από τριάντα οκτώ (!) πόλεις της χώρας μελετούν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και θα καταθέσουν προτάσεις για τρόπους οικολογικής μετακίνησης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο της Εκστρατείας για τη νέα περίοδο, οι πόλεις που θα υλοποιηθεί και οι ομάδες των Γυμνασίων που συμμετέχουν. Φέτος, είναι άξιο να αναφερθεί ότι ο προσανατολισμός της νέας περιόδου απλώνεται στην ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μετακίνησης των πολιτών, από την έλλειψη σεβασμού που παρατηρείται. Επίσης θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από την εργασία που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ OΔΕ & ΜΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με διαμόρφωση της στάσης των μαθητών στην μετακίνηση και στην περιβαλλοντική συμπεριφορά.

Στην διάρκεια της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12, μέσα από την έρευνα και την εργασία που κάνουν για την πόλη τους οι ομάδες των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, προσφέρεται η ευκαιρία στην επένδυση στους νέους ανθρώπους για να εμβαθύνουν στην ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τις συνθήκες που επικρατούν. Στις εργασίες τους θα παρουσιάσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, στη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων, που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη που συμμετέχουν Γυμνάσια, δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που θα επιλέξουν οι ομάδες (θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.ά.).

Πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία, μπορείτε να πάρετε με επίσκεψη στον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση www.ecomobility.gr.