Απαγορεύτηκαν οι νυχτερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης

Τί κι αν το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης είναι ένα από σημαντικότερα σημεία διακίνησης εμπορευμάτων της Ευρώπης; Τί κι αν η εταιρεία Lufthansa και η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης Fraport έκαναν τα πάντα για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους; Η υγεία είναι υγεία. Με απόφαση του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου της Λειψίας, απαγορεύονται οι νυχτερινές πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, σύμφωνα με το ελληνικό Deutsche Welle. Οι κάτοικοι που ζουν γύρω από το αεροδρόμιο, και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής Ράουνχαιμ, υποφέρουν από τον υπερβολικό θόρυβο που δημιουργείται κατά τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών και επιδίωξαν τουλάχιστον να μπορούν να εξασφαλίσουν έναν ήσυχο ύπνο.

Τον Φεβρουάριο έγιναν διαδηλώσεις κατά του θορύβου που προκαλείται από τα  αεροδρόμια σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας με το σύνθημα: «ο θόρυβος των αεροδρομίων προκαλεί ασθένειες».

Τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές οι μέχρι πρότινος άγνωστες επιπτώσεις του θορύβου στην υγεία των ανθρώπων: κόπωση, μειωμένη σχολική επίδοση, επιθετικότητα, πονοκέφαλοι, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, μείωση της λίμπιντο, επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα, απώλεια ακοής, επιπτώσεις στην κοινωνική συμπεριφορά, την ψυχολογία κ.α.