Βίου Αγαθά

Ο βίος της αρετής

Το κατάστημα Βίου Αγαθά στα Ιλίσια, κλείνει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, αποτελώντας μια όαση υγείας και γνήσιας οικολογικής αισθητικής στο κέντρο της Αθήνας. Χώρος ζεστός και ευρύχωρος, διαθέτει αποθήκη, μεγάλη ποικιλία προϊόντων που συνεχώς εμπλουτίζεται, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα φρέσκα προϊόντα. Η μουσική υπόκρουση έρχεται να συμπληρώσει τη θετική εικόνα και να κάνει τις αγορές ακόμα πιο ευχάριστες για τον πελάτη. Η διαμόρφωση του χώρου έχει γίνει με αρκετή προσωπική εργασία του ιδιοκτήτη, κου Δημήτρη Γραμματόπουλου οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα γήινο, προσεγμένο, με φυσικά υλικά και οικολογικά χρώματα. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση της υγιεινής τροφής, η οποία δεν θεωρείται αποκομμένη από την οικολογία, την ηθική και την αισθητική και αυτό λόγω της στάσης ζωής και φιλοσοφίας του ιδιοκτήτη. Το κατάστημα, έμπρακτα πιστό στις αρχές της οικολογίας, κάνει διανομές και με ποδήλατο, ενώ διαθέτει τρεις υπαλλήλους.

look«Στο χώρο της οικολογίας κάθε δραστηριότητα έχει σκοπό τη διαφύλαξη αυτού του όμορφου κόσμου που ζούμε, που μας δίνει ζωή και μας παρέχει αυτόν τον πλούτο αγαθών», τονίζει ο κος Γραμματόπουλος και συνεχίζει αναπτύσσοντας τις αντιλήψεις του: «Ζούμε σε μια εποχή που οι ανεξέλεγκτες ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας ελέγχου της καταστροφικής πορείας για το φυσικό περιβάλλον, το σύστημα μας έχει δείξει για τα καλά τα δόντια του πλέον, αλλά έχει γίνει ξεκάθαρο ότι είναι θεμελιωμένο σε σαθρό έδαφος, που μοιάζει όλο και περισσότερο με κινούμενη άμμο. Η υγιής συνείδηση των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων για το φυσικό περιβάλλον δεν μένει υγιής μόνο σ’ αυτό, αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι άνθρωποι αυτοί, πολύτιμοι όσο ποτέ άλλοτε, καλούνται επειγόντως να δραστηριοποιηθούν για να αναστρέψουν με τις δραστηριότητές τους αυτή την πορεία για το περιβάλλον, την υγεία και την κοινωνική μας ζωή».

«Το όνομα του καταστήματος δηλώνει την ευρύτερη σχέση και συνάφεια της οικολογίας, των βιολογικών προϊόντων, με τους όρους κοινωνικής συνύπαρξης και μια στάση ζωής που κάνει τιμητικό το όνομα άνθρωπος και αποτελεί την προϋπόθεση για να έχουμε την ποιότητα της ζωής που όλοι αξίζουμε». Στόχος του καταστήματος και του ιδιοκτήτη του είναι παράλληλα με την συμμετοχή στην προώθηση των οικολογικών προϊόντων, να προβάλλει και να ενισχύσει αυτή την ευρύτερη, την ολοκληρωμένη προσέγγιση της υγιούς συνείδησης και το γεγονός ότι αυτή αξίζει πραγματικά όταν γίνεται πράξη. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους σκοπούς και του συλλόγου ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, εμπνευστής του οποίου είναι ο κος Δημήτρης Γραμματόπουλος, όπως και της Αρετοκρατίας, πρότασης εξέλιξης του δημοκρατικού πολιτεύματος.