Βιοκαλλιεργητές Δυτικής Ελλάδας: Η «μαφία των βιολογικών» και οι δύο Ελλάδες

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Aγροπεριβαλλοντική Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα για τα «μαϊμού βιολογικά» προϊόντα και το θέμα που έχει προκύψει με τις πλαστές πιστοποιήσεις βιολογικών. Η Αγροπεριβαλλοντική ομάδα αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για την εξάρθρωση κυκλώματος  που εξέδιδε ψεύτικες βεβαιώσεις βιολογικής καλλιέργειας & για «μαϊμού βιολογικά προϊόντα».

Η όλη φημολογία δυσφημεί την όλη προσπάθεια που γίνεται από τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι με την πολυετή παραγωγική παρουσία τους, έχουν καθιερώσει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, στην ελληνική και ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Έχουν επιτύχει ώστε τα βιολογικά οπωροκηπευτικά που παράγονται στην Δυτική Ελλάδα, να πωλούνται στις σημαντικότερες αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Έχουν επιτύχει ώστε κατά την τελευταία 10ετία να πραγματοποιείται μία συνεχή αύξηση των εξαγωγών της χώρας μας σε βιολογικά οπωροκηπευτικά, το 75%-80% των οποίων προέρχεται από την παραγωγή των βιοκαλλιεργητών της Δυτικής Ελλάδας.

Στην χώρα μας υπάρχουν «Δύο Ελλάδες».

– Η Ελλάδα που αγωνίζεται να παράγει Ανταγωνιστικά Προϊόντα, και

– Η Ελλάδα της «Ρεμούλας» της «Ελάχιστης Προσπάθειας» και των «Επιδοτήσεων Χωρίς Καμία Παραγωγή»

Το όραμα μας και η καθημερινή παραγωγική πρακτική μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας κατατάσσει στην πρώτη Ελλάδα.

Κανείς από τους εμπλεκόμενους στο «κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών» ΔΕΝ παρήγαγε βιολογικά προϊόντα. Οι περισσότεροι ίσως και να μην παρήγαγαν κανένα προϊόν. Χρησιμοποιούσαν την ένταξη τους στο πρόγραμμα επιδοτήσεων της βιολογικής γεωργίας για την είσπραξη μίας ακόμη επιδότησης, από τις πολλές επιδοτήσεις που δίνονται, χωρίς κανένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σχεδιασμό, από το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας μας, στους αγρότες για να «μην παράγουν κανένα προϊόν».

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το «κύκλωμα» ΔΕΝ παρήγαγε «μαϊμού βιολογικά προϊόντα». Πλαστά Πιστοποιητικά έφτιαχνε, για λήψη «μαϊμού» επιδοτήσεων.