Βιο-Εποχή

Στο κέντρο της Κυψέλης φαίνεται ότι ξεκινά μια νέα Βιο-εποχή για τους περίοικους. Το 42 τ.μ. κατάστημα με τα βιολογικά και οικολογικά προϊόντα προσελκύει αν μη τι άλλο την περιέργεια των ανθρώπων της γειτονιάς και των περαστικών. Διαφόρων ειδών κόσμος επισκέπτεται το κατάστημα. Άλλος βιαστικά για λίγα φρούτα και λαχανικά, άλλος γνώστης της υγιεινής διατροφής γεμίζει το καλάθι του με όλα τα απαραίτητα. Μια κυρία ρωτάει και ξαναρωτάει. Θέλει να μάθει. Τελικά, φεύγει με τρεις γεμάτες σακούλες. Βιοδιασπώμενες.

Ο Χρήστος Κουτσονικολής, ιδιοκτήτης της Βιοεποχής, διακρίνεται για την πολυπραγμοσύνη, την ευγένεια και την καλή επαφή που έχει με τον κόσμο. Το έναυσμα για να ανοίξει αυτό το κατάστημα είναι η πίστη του στη σωστή διατροφή. Κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με το θέατρο, το τραγούδι και τη γιόγκα (διαθέτει Certificate στη Χάθα Γιόγκα) την οποία δεν έχει εγκαταλείψει.

Η κατανόηση του κάθε προϊόντος και η επιλογή των πραγμάτων που πραγματικά χρειάζεται ο πελάτης και θα καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του είναι το βασικό μέλημα του ιδιοκτήτη του καταστήματος κατά την επαφή του με τους πελάτες. Προσπαθεί η ποιότητα των προϊόντων του να καλύπτει τουλάχιστον το μέσο όρο.

lookΘεωρεί τη διατροφή ως βάση στην οποία στηρίζεται η αρμονία του σώματος και κατ’ επέκταση της ζωής κάθε ανθρώπου. Πιστεύει ότι αν όλα τα όργανα του σώματος λειτουργούν σε αρμονία, τότε επιτυγχάνουμε το πολυπόθητο αγαθό της υγείας. Οι σωστές τροφές και ο σωστός μεταβολισμός είναι το Α και το Ω προς αυτή την κατεύθυνση. «Τα βιολογικά καταστήματα διαθέτουν υγιεινές τροφές που δε δηλητηριάζουν τη σώμα και ελευθερώνουν την ψυχή», τονίζει. «Πειράματα που έγιναν σε παιδιά σε Ευρώπη και Αμερική, ακόμα και σε υπερκινητικά ή προβληματικά παιδιά, απέδειξαν ότι η διατροφή με βιολογικά προϊόντα συνέβαλλε ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας και των άλλων προβλημάτων των παιδιών. Τα βιο-λογικά προϊόντα δεν είναι απλώς μια εμμονή των καταναλωτών βιολογικών. Η αξία τους έχει αποδειχθεί επιστημονικά», λέει με πειστικότητα.

Ο Χρήστος πιστεύει ότι το ίδιο μας το σώμα καταλαβαίνει το δηλητήριο, το μη φυσικό και γι’ αυτό προτάσσει τις αγνές τροφές ως ουσιαστική προσπάθεια για να αποφύγουμε τις ασθένειες και να έχουμε μια καλύτερη ζωή και προσθέτει: «όταν οι ασθένειες εμφανιστούν ίσως είναι πια αργά».

Το κατάστημα απασχολεί, part time, ένα άτομο και όταν χρειαστεί κάνει delivery. Ο Χρήστος σκοπεύει να το οργανώσει καλύτερα στο μέλλον, ενώ θα ήθελε η τιμές των βιολογικών προϊόντων να είναι ακόμα πιο προσιτές για τον κόσμο. Δεν φοβάται το μέλλον. Έχει συναίσθηση του ρίσκου που έχει μια επιχείρηση, αλλά, όπως λέει, δεν θέλει να ζει μόνιμα με το φόβο ή την αγωνία. Ζει στο τώρα.

Το κατάστημα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 8.30π.μ.-15.30μ.μ.  και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8.30π.μ.-15.30μ.μ. και 17.30μ.μ.- 21.00μ.μ.