Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου

Με 1.630 εκθέτες από 67 χώρες και εκθεσιακή επιφάνεια 115.000 τετραγωνικών μέτρων η 78η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα σημείωσε το 2013 τη μεγαλύτερη επιτυχία, από την έναρξή της το 1926, μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για την σημαντικότερη εκθεσιακή πλατφόρμα των γεωργικών επιχειρήσεων, παγκοσμίως. Συνολικά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός παρευρέθησαν περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάνω από 100.000 ήταν επαγγελματίες επισκέπτες από τον κλάδο των τροφίμων και των γεωργικών επιχειρήσεων. Πέρα από το εκθεσιακό κομμάτι, 600 ενδιαφερόμενοι έλαβαν μέρος στα σεμινάρια και στα workshops, που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της έκθεσης.

Η παρουσία των 4.800 εκπροσώπων ΜΜΕ από 70 χώρες φρόντισε για τη μετάδοση των σημαντικότερων δρώμενων της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Το μέσω επίπεδο κατανάλωσης, ανά επισκέπτη, αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 113€ (σ.σ. 111€ κατά κεφαλήν κατανάλωση το 2012), με αποτέλεσμα οι εκθέτες να συγκεντρώσουν συνολικά 46 εκατομμύρια ευρώ. Τα νούμερα αυτά καταδεικνύουν την Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου ως το κορυφαίο γεγονός του κλάδου, το οποίο δεν προσελκύει μόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων τροφίμων που θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και πάνω από 150 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα, ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

προϊόντα τροφίμων

φρέσκα προϊόντα όλων των ειδών

μπύρα-κρασί-αλκοολούχα ποτά

κρέατα

θαλασσινά

τσάι-βότανα-μπαχαρικά

γαλακτοκομικά

γεωργικός και κηποτεχνικός εξοπλισμός

προμήθειες κήπου και θερμοκηπίου

συσκευές για την κουζίνα και το νοικοκυριό

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και σε συνεργασία με την εταιρεία boulevard media group που έχει αναλάβει την οργάνωση της Ελληνικής Συμμετοχής, έχουν ξεκινήσει επαφές ώστε η Ελληνική Συμμετοχή να αποτελέσει ένα δυναμικό έναυσμα για την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που θα πάρουν μέρος στην Έκθεση, είτε αυτόνομα, είτε μέσω επίσημων φορέων, ενώ προετοιμάζονται ειδικά events που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης για να ενισχύσουν καταλυτικά την Ελληνική συμμετοχή και τις προσπάθειες για μία επιτυχημένη παρουσία.

Σημείωση: Η International Green Week δίνει τη δυνατότητα πώλησης προϊόντων κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως θα μπορούσε η συμμετοχή σας στην International Green Week 2014, να αναπτύξει την εξαγωγική σας δραστηριότητα ή και να βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα στις εξαγωγές, επικοινωνήστε με την εταιρεία boulevard media group στέλνοντας email στη διεύθυνση events(@)blvd-group.net ή με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, στο τηλέφωνο (+30) 210 64 19 000 και Fax (+30) 210 64 45 175.