Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Η εφαρμογή της νομοθεσίας, η προστασία της υγείας των καταναλωτών και η άρνηση προώθησης των συμφερόντων της γερμανικής LIDL οδήγησαν στην παραίτηση του Γιώργου Νύχα από την προεδρεία του ΕΦΕΤ

Νύχτα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νύχας, γιατί ανακάλυψε κολοβακτηρίδια σε προϊόντα του LIDL και τα δέσμευσε. Ο -χωρίς ανάλογη προϋπηρεσία στο χώρο του τροφίμου- πρώην νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας ανέλαβε νέος πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση διότι αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL, τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI. Διαπιστώθηκε μεν ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε δεν είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τους θανάτους στη Γερμανία αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο. Οι ποσότητες αυτών των προϊόντων έχουν αποσυρθεί από τα ράφια του σούπερ μάρκετ αλλά δεν έχουν καταστραφεί. Η γερμανική αλυσίδα πιέζει για επιστροφή τους στην κατανάλωση.

Οι Ενώσεις Καταναλωτών προκειμένου να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα και πρωτίστως η υγεία των καταναλωτών ζητούν:

– Άμεση καταστροφή των μολυσμένων προϊόντων διότι δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της υγείας και της ζωής των καταναλωτών.

– Ανάκληση της παραίτησης του προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Γιώργου Νυχά, διότι πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους.

– Οι καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές τους από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μέχρις ότου πραγματοποιηθούν τα δύο πρώτα αιτήματα.