Ευεξία

Όλα για τη φυσική ομορφιά!

Τα διάφορα δερματικά προβλήματα και οι αλλεργίες, που αντιμετώπιζαν τα μέλη της οικογένειά της για πολλά χρόνια, ήταν το έναυσμα για να αρχίσει η Μαρία Χριστοδουλοπούλου να ανησυχεί για την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά (τροφή, προϊόντα καθημερινής υγιεινής, καλλυντικά, καθαριστικά κ.α.). Αναζητώντας πληροφορίες στη βιβλιογραφία και το διαδίκτυο για τα χημικά συστατικά των προϊόντων καθημερινής φροντίδας, έμεινε έκπληκτη όταν συνειδητοποίησε το πόσο μπορούν αυτά να ευθύνονται για τα δερματικά ή αλλεργικά προβλήματα, αλλά και για πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Έτσι, μια προσωπική ανησυχία έγινε επάγγελμα και σκοπός για τη Μαρία.

«Συνειδητοποίησα πόσο ανυποψίαστοι είμαστε όλοι για το τι μπορεί να κάνει στην υγεία μας ένα σαμπουάν, ένα αφρόλουτρο, αποσμητικά και κρέμες σώματος, μια βαφή μαλλιών, ένας αφρός ξυρίσματος, μια κολόνια, ή ένα απλό σαπούνι και πολλά άλλα. Μυρίζουν όλα τόσο υπέροχα και κάνουν ωραίους αφρούς, αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο κακό μπορεί να κάνουν στην υγεία μας. Έκανα λοιπόν και εγώ τη μικρή μου επανάσταση ενάντια στα χημικά, αλλάζοντας τις συνήθειες τις δικές μου και της οικογένειάς μου. Έτσι, δημιουργήθηκε και το κατάστημα Ευεξία- Πιστοποιημένα Βιολογικά Καλλυντικά. Για να δώσει στον καταναλωτή το δικαίωμα της επιλογής. Εμείς επιλέξαμε βιολογικά! Εσείς;», μας λέει η 49χρονη Μαρία, μητέρα δυο παιδιών.

Η Μαρία είναι ευαισθητοποιημένη, δεν αρκείται στη λειτουργία του 65 τ.μ. καταστήματος. Διαβάζει, ενημερώνεται για να δώσει σωστή καθοδήγηση στους πελάτες της. Επιπλέον, διατηρεί το δικό της κήπο με ζαρζαβατικά και δέντρα, δίνοντας το καλό παράδειγμα στη συμφωνία λόγων και πράξεων. «Χρησιμοποιούμε μόνο βιολογικά προϊόντα, ανακυκλώνουμε, φυτεύουμε, και προσπαθούμε να πείσουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Το περιβάλλον αφορά όλους μας και είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε οικολογική συνείδηση για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη για ένα καθαρότερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζει.

Τελικά, η Μαρία είδε αποτέλεσμα στην πράξη και χρησιμοποιώντας μόνο βιολογικά καλλυντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν αντιμετωπίζει τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της πλέον δερματικά προβλήματα. Το κατάστημα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που αφορούν την προσωπική φροντίδα, την ομορφιά και την ευεξία. 100% φυσικά συμπληρώματα διατροφής, αγιουρβεδικά προϊόντα, προϊόντα κατάλληλα για ομοιοπαθητική και μια αρκετά μεγάλη γκάμα θεραπευτικών καλλυντικών, είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, γαλακτώματα, σαπούνια, φυσικά σφουγγάρια και λούφες και πολλά άλλα. Εξειδικευμένα προϊόντα για βρέφη και εγκύους, φυτικές βαφές, βιολογικό μακιγιάζ, αιθέρια έλαια, φυτικά λάδια, λάδια μασάζ, αρωματοσυσκευές, νεφελοποιητές, αρωματικά κεριά, άριστης ποιότητας χωρίς παραφίνες, λιβάνια, ασημένια κοσμήματα με φυσικές πέτρες. Επίσης, εδώ θα βρείτε προϊόντα μαστίχας όπως καραμέλες, λουκουμάκια, σαπούνια, καλλυντικά μαστίχας και τα «Bio-eco Mastic Spa». Το κατάστημα έχει ξεκινήσει συνεργασία με ομοιοπαθητικό γιατρό για μια ακόμα πιο σωστή και επιστημονική καθοδήγηση για την λύση των διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες του Ευεξία.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε στον καταναλωτή ανώτερης ποιότητας προϊόντα, χωρίς χημικά πρόσθετα, και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και στη χώρα μας όπως γίνεται και σε πολλές χώρες του κόσμου για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του πλανήτη από την μόλυνση, για ένα καλύτερο και καθαρότερο μέλλον για τα παιδιά μας», τονίζει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Αυτό που προβληματίζει τη Μαρία, εκτός από την εξειδίκευση των προϊόντων που διαθέτει το κατάστημα, είναι η έλλειψη ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τα καλύτερα αποτελέσματα και τις ευεργετικές ιδιότητες των βιολογικών προϊόντων. Τη Μαρία επίσης έχει απογοητεύσει: «η στροφή στην πολιτική ορισμένων εταιριών να διαθέσουν τα προϊόντα τους και μέσω φαρμακείων, πράγμα αρνητικό κατά τη γνώμη μου και για τα προϊόντα αλλά και για τα εξειδικευμένα καταστήματα βιολογικών ειδών. Όλα τα καταστήματα που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και προώθησαν την ιδέα των βιολογικών προϊόντων, βλέπουν τώρα με απογοήτευση -αποκλειστικά για εμπορικούς λόγους- τα βιολογικά προϊόντα να πωλούνται σε χώρους που παραδοσιακά συνδέονται με την πώληση άλλων προϊόντων».