Ημερίδα για τα βιολογικα προιοντα στην Κόνιτσα

Hμερίδα με θέμα «Παραγωγή και τυποποίηση βιολογικών προϊόντων» θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, ώρα 9 π.μ. στο  Δημαρχείο Κόνιτσας.

Την ημερίδα διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας – Πραμάντων σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Κόνιτσας. Στόχος  της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, με σκοπό την αδιαμφισβήτητη ανάγκη για ορθολογική και αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα ξεκινήσει με τον κ. Φίλιππο Καραμπίνα, υπεύθυνο του ΚΠΕ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Κων/νου Μπάη, Δ/ντή του ΕΠΑΛ. Κόνιτσας σχετικά με την παραγωγή προϊόντων στα πλαίσια σχολικών δραστηριοτήτων του Σχολείου. Ο κ. Δημήτρης Μπίζιος, Mcs Γεωπόνος θα κάνει ενημέρωση σχετικά με την νομοθεσία για βιολογικές καλλιέργειες και η ημερίδα θα κλείσει με τον παραγωγό κ. Παναγιώτη Γεωργίου, Βιοκαλλιεργητή που θα αναφερθεί στην οργάνωση παραγωγής των βιολογικών καλλιεργειών.

Με την ευκαιρία της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.