Μεγάλη συμμετοχή στον καθαρισμό του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Πλήθος πολιτών, μαθητών, γονέων, δασκάλων και εθελοντών συμμετείχαν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση «Καθαρίζουμε το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Το ραντεβού των συμμετεχόντων δόθηκε στις 10 το πρωί, στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου, επί της οδού Λαγκαδά. Δημότες του Παύλου Μελά, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σωματεία, ΜΚΟ, εργαζόμενοι του Δήμου και στελέχη της Διοίκησης, συναντήθηκαν προκειμένου όλοι μαζί, να βοηθήσουν στον καθαρισμό του χώρου. Εκατοντάδες σακούλες σκουπιδιών γέμισαν από κάθε είδους σκουπίδια, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χωματερή, από τα φορτηγά του Δήμου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και ποδηλατοδρομία εντός του στρατοπέδου, ενώ άνοιξε τις πόρτες της και η Διεθνής έκθεση γελοιογραφίας, σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο όμιλο Υμηττού και το σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας, με θέμα την ανεργία.

«Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την έναρξη ενός κύκλου δράσεων και εκδηλώσεων, με σημείο αναφοράς το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών κάθε ηλικίας, αλλά και φορέων οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν θετικά στο μέλλον. Βρισκόμαστε σε έναν τόπο ευλογημένο, ο οποίος ωστόσο κινδυνεύει να μεταμορφωθεί σε κατοικία της ανεργίας και της φτώχειας. Δεν θ’ αφήσουμε αυτό να συμβεί. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.