Ρίζα

Επιχειρηματολογώντας βιολογικά

Το εξαιρετικά διαμορφωμένο από άποψη λειτουργικότητας και σχεδιασμού κατάστημα Ρίζα, βρίσκεται στη καρδιά της πόλης του Λουτρακίου, στη συμβολή των οδών Παναγίας Γιάτρισσας και Κολοκοτρώνη, δίπλα στο Πάρκο του Παιδιού. Ο ιδιοκτήτης του κος Λιώνης Δημήτρης ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα ύστερα από ενδελεχή έρευνα, με σκοπό να διαθέσει στους καταναλωτές υγιεινά προϊόντα, καθώς θεωρεί ότι τα βιολογικά αγαθά είναι αγνά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Ο κος Λιώνης μας υπενθυμίζει τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων σε σύγκριση με τα συμβατικά. Τα βιολογικά προϊόντα είναι: αυθεντικά, γευστικά και αρωματικά -θυμίζοντας μας ξεχασμένες γεύσεις και απολαύσεις, πλουσιότερα σε θρεπτικές ουσίες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά άλατα και ένζυμα, ασφαλή, αφού είναι απαλλαγμένα από κάθε επικίνδυνη για την υγεία μας ουσία -χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα, συνθετικές ορμόνες, συντηρητικά, βελτιωτικά, χρωστικές ουσίες- και για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται ήπιες και φυσικές μέθοδοι που σέβονται τη φύση, φροντίζοντας έτσι ταυτόχρονα και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, για ένα καλύτερο αύριο… σήμερα.

Στο γιατί να αγοράσει κάποιος βιολογικά προϊόντα ο κος Λιώνης επιχειρηματολογεί προσθέτοντας, ότι εκτός από την θρεπτική τους αξία ο καταναλωτής αγοράζει περισσότερο προϊόν σε αντίθεση με τα συμβατικά, τα οποία περιέχουν 20-30% περισσότερο νερό στην σύστασή τους. «Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων νερού στα συμβατικά προϊόντα οφείλεται καθαρά στην χρήση χημικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών, οι οποίες χρειάζονται περισσότερο νερό για να απορροφηθούν, με αποτέλεσμα να αραιώνονται οι θρεπτικές τους ουσίες», τονίζει.

lookΗ γκάμα των προϊόντων της Ρίζας καλύπτει όλες τις ανάγκες του ανθρώπου που ενδιαφέρεται για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς περιλαμβάνει όλα τα είδη βασικής διατροφής, delicatessen, προϊόντα άρτου, φρούτα και λαχανικά,  αυγά, γαλακτοκομικά, ειδικά ροφήματα και χυμούς καθώς και προϊόντα κατάψυξης. Στο κατάστημα υπάρχει ακόμη μεγάλη ποικιλία σε κρασιά και άλλα ελληνικά ποτά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, γλυκίσματα – παγωτά και προϊόντα μαστίχας. Έμφαση έχει δοθεί και στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και ευεξίας, με ποικιλία ελληνικών βοτάνων και αγιουβερδικών ροφημάτων, συμπληρωμάτων διατροφής, μακροβιοτικών, καλλυντικών κατά βάση ελληνικών, αιθέριων ελαίων και χαρτικών – απορρυπαντικών.

Η Ρίζα παρέχει επίσης:

• Προτάσεις υγιεινής διατροφής σε συνεργασία με διατροφολόγο.

• Προσφορές σε εγκύους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

• Δυνατότητα διανομής στο χώρο του πελάτη για την πόλη του Λουτρακίου.

Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα, εκτός Κυριακής