Σε άνοδο η αγορά φυτικών και βιολογικών καλλυντικών στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Euromonitor International, η ιαπωνική αγορά φυτικών καλλυντικών και πιστοποιημένων βιολογικών καλλυντικών έχει πολύ καλές προοπτικές και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές αποδίδουν τη δυναμική του κλάδου στις επικρατούσες συνθήκες στην Ιαπωνία: με ένα ποσοστό 14% του κύκλου εργασιών προϊόντων ομορφιάς σε όλο τον κόσμο, η Ιαπωνία είναι η μεγαλύτερη αγορά συμβατικών καλλυντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής. Παράλληλα, η Euromonitor βλέπει μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των Ιαπώνων σε σχέση με τα βιολογικά καλλυντικά και μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 4% ετησίως για τον συγκεκριμένο τομέα μέχρι το 2015.

Εκτιμά ότι η επιτυχής ανάπτυξη της αγοράς φυτικών και βιολογικών καλλυντικών θα εξαρτηθεί από την περαιτέρω ενημέρωση των καταναλωτών σε σχέση με τα προτερήματα και την αποτελεσματικότητα των βιολογικών καλλυντικών και τις οικολογικές τους προεκτάσεις. Την τάση θα ενισχύσει και η ιαπωνική Biofach που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο στις 21 -23 Νοεμβρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να λάβουν πληροφορίες στην Vivaness, την ξεχωριστή έκθεση που γίνεται για τα καλλυντικά.