3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 2, 3 & 4 Δεκεμβρίου 2011

Το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας ανοίγει τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου και περιμένει να σας υποδεχτεί στη μεγαλύτερη γιορτή της Μελισσοκομίας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνουν για 3η Φορά το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας το οποίο έχει πλέον καταστεί θεσμός και αποτελεί το  σημαντικότερο  γεγονός στον τομέα του.

Στόχος της 3ης έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων του τόσο στο καταναλωτικό όσο και στο εμπορικό κοινό, όπως επίσης και η προβολή των νέων τεχνολογιών σε θέματα μελισσοκομικού εξοπλισμού. Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα, εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων μέλισσας, μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, εταιρείες παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων καθώς και εταιρείες κατασκευής και αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού.

Το Σάββατο 3/12 στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα που διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών Προϊόντων Κυψέλης με θέμα «Μέλι, λοιπά Προϊόντα Κυψέλης και Καταναλωτής».

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται  εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα «Γνωριμία με το Μέλι και τη Μέλισσα» και  θα δίνονται χρήσιμες διατροφικές συμβουλές και πληροφορίες για τη θρεπτική αξία του μελιού.

Ωράριο Λειτουργίας Φεστιβάλ

Παρασκευή 2/11/2011 : 16:00 – 21:00

Σάββατο 3/11/2011 : 10:00 – 21:00

Κυριακή 4/11/2011 : 10:00 – 20:00

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΤΙΜΩΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

16:00 Έναρξη 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

18:00 – 21:00 Παρουσίαση γαστρονομίας με βάση το μέλι – Σχολές Les Chefs

19:00 Τελετή Επίσημων Εγκαινίων

19:30 Χορευτικό Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιά

19:30 «Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

10:00   Έναρξη έκθεσης

12:00 – 14:00 Ημερίδα με θέμα «Μέλι, λοιπά Προϊόντα Κυψέλης και Καταναλωτής»

12:00 – 14:00 Γαστρονομικές Παρουσιάσεις με διάφορα είδη μελιού – Σχολές Les Chefs

13:00 «Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα

15:00 Παρουσίαση Μετάφρασης Βιβλίου «Γενική Πραγματεία περί νήσων των Μελισσών Μετά Μίας νέας Μεθόδου Καλλιέργειας τους, όπως εφαρμόζεται στην Σύρα, νησί του Αρχιπελάγους», του αββά Σ.Δέλλα Ρόκα από τον Σαγκινέτο Δομένικο, π. Πρόεδρο και Μέλος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σύρου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σύρου

16:00 «Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα

19:00 «Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

10:00 Έναρξη έκθεσης

12:00 – 16:00 Παρουσίαση coctail με βάση το μέλι

13:00 «Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα

16:00 «Μουσικομαγειρέματα» με τον Ευτύχη Μπλέτσα

20:00 Λήξη 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας