Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν πάλι στον Πηνειό ποταμό

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις όχθες του Πηνειού στο ύψος της παλιάς γέφυρας Καραβόπορου, στα Τρίκαλα τις δυο προηγούμενες ημέρες, προβληματίζοντας τους κατοίκους και τις αρχές.

Νεκρά ψάριαΣύμφωνα με τους κατοίκους, τα νερά στο συγκεκριμένο σημείο είχαν μαύρο σκούρο χρώμα, ενώ η δυσοσμία ήταν έντονη και γι αυτό εξετάζεται η παράνομη ρίψη αποβλήτων εκτός των άλλων πιθανοτήτων. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη και εντάθηκε το Σαββατοκύριακο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και ψαράδες της περιοχής.

Υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έλαβαν δείγματα νερού από τα νεκρά ψάρια για να τα στείλουν για αναλύσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρίστο Μιχαλάκη πιθανόν τα ψάρια να πέθαναν από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου, από την πεσμένη στάθμη του νερού, όπως είχε συμβεί και πέρυσι.

Το φαινόμενο που δείχνει καθαρά τη σοβαρή μόλυνση του Πηνειού και τη μεγάλη οικολογική καταστροφή επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είναι κοινό μυστικό πλέον ότι ανεξέλεγκτα οι γύρω βιομηχανίες ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα λύματά τους στον ποταμό. Μάλιστα, ο Πηνειός έχει φτάσει να θεωρείται ένας από τους πιο μολυσμένους ποταμούς της Ευρώπης. Το 2005, ο δήμαρχος Πελινναίων, Iωάννης Γεωργολόπουλος, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου. Αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Και είναι σοβαρό.

Φωτό από trikalanews.gr