Πιο πράσινη και δίκαιη αγροτική πολιτική χωρίς ΓΤΟ ζητούν Γερμανοί αγρότες

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 2.000 πολίτες και αγρότες συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πόλη του Ανόβερο για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Γερμανούς πολιτικούς ενόψει της τελικής ψηφοφορίας για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στις 23-24 Ιανουαρίου 2013.

χωρίς ΓΤΟΜε το σλόγκαν «Wir haben es satt» (Ανεχτήκαμε πολλά), αγρότες, κτηνοτρόφοι, οικολόγοι, μελισσοκόμοι, καταναλωτές και μη κυβερνητικές οργανώσεις ενώθηκαν για να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν μια πιο πράσινη και πιο δίκαιη γεωργία στην Ε.Ε.

Ο Georg Janssen της AbL δήλωσε: «Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Θέλουμε μια πολιτική που να στηρίζει τις φιλικές προς τα ζώα πρακτικές, τα προϊόντα χωρίς ΓΤΟ, την υψηλή ποιότητα στα τρόφιμα που θα συνδυάζεται με την αλληλεγγύη στο περιβάλλον και τους μικρούς αγρότες σε όλο τον κόσμο».

Οι γερμανοί διαδηλωτές ζήτησαν από τη νέα περιφερειακή κυβέρνηση να μην εστιάσει στο αγροτοβιομηχανικό κέρδος, ιδίως υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης. Προειδοποίησαν ότι μια τέτοια οπτική υποβιβάζει τους αγρότες σε απλούς προμηθευτές φτηνών πρώτων υλών και χαμηλής ποιότητας τροφίμων.

Οι κινητοποιήσεις αποτελούν σαν μια προθέρμανση για τη μεγάλη διεθνή διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.
Τον Ιανουάριο του 2013, οι υπουργοί Γεωργίας όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. θα συναντηθούν στο Βερολίνο για τη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα. Η διαδήλωση θα λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν η  Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει την τελική ψηφοφορία για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και ενώ θα λαμβάνουν χώρα τα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων.